Beskyt din have mod hjorte med et hegn

31 oktober 2020 Lotte Hindsberg
Beskyt din have mod hjorte med et hegn

Normalt er synet af en hjort eller hjorte et glædeligt syn, med mindre de står i din køkkenhave og har spist alle dine afgrøder. Det vil få de fleste til at se lidt trætte ud. 

For at forhindre det kan du lave et hegn omkring din køkkenhave. Det skal selvfølgelig være et hegn der samtidig lukker solen ind. Så et højt lukket træhegn er udelukket. Et godt alternativ kan være et levende pilehegn, som er så tæt at hjortene ikke kan komme ind, men heller ikke så tæt at solen ikke kan finde vej. Du kan også benytte dig af et ståltrådshegn eller et hegn af bøg. 

Husk reglerne omkring hegn

Nu er reglerne omkring hegn på ens egen grund langt nemmere, end hvis du skal lave et hegn i fællesskab med naboen. Her skal du som udgangspunkt blot sikre dig, at du ikke genere naboen ved at plante det for tæt på skel eller for højt. Der er klare regler for hvor højt du må bygge det. 1,8 meter + afstand til skel. Det skal være muligt at kunne komme ind til fælles hegnet og vedligeholde det.

Dit hegn må heller ikke skygge på en måde, hvor det genere trafikken eller trafiksikkerheden.

Er det et fælleshegn der skal bygges imellem dig og din nabo, er det en god ide at starte med at læse reglerne først og sikre at i begge er enige. Skel og hegn er desværre en af de ting, som kan føre til nabostrid. Til stor frustration for begge parter. 

Skal i have et nyt hegn anbefales det at i starter med at blive enige om hvor skel er, hvilke materiale i vil benytte jer af. Et levende hegn, en mur eller et hegn af træ. Hvor højt vil i have det og hvem skal betale for vedligeholdelse.

Flere Nyheder