Bliver man udelukkende fed af at spise mad?

13 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er næsten barnelærdom, at hvis man spiser for meget, så bliver man tyk, og selvom det var et skønhedsideal før i tiden, så er det ikke rigtig sådan længere, selvom vi bliver fortalt nu om dage, at man skal være glad for ens krop.

Men fedme kan også resultere i en masse livsstilssygdomme, der ikke er godt for en at have i længden, hvorfor man især i vores tid skal holde øje med, hvad man fylder sig med, da man har meget præfabrikeret mad med en masse ukurant indhold, der nærmest gør os afhængige af det.

Men om man er til junkfood fra grillen, eller man elsker italiensk mad i Esbjerg fra en bestemt restaurant, så skal man – udover at variere ens kost – også holde igen med at spise for meget af det samme.

Kan man dog alligevel tale om, at det er maden alene, der gør en tyk?

Andre faktorer spiller også ind

Det er klart, at man også kan være det, man kalder tyndfed, hvilket vil sige, at ens krop er lige så usund som en, der er tyk, men det kan bare ikke ses på samme måde, fordi vedkommende har et godt stofskifte – og det kan være lige så farligt, som hvis man er øjensynligt tyk.

Selvom det også er barnelærdom, så skal man også huske på – hvis vi udelukkende ser på det at være tyk og ikke, hvad man spiser – at det også handler om motion.

Det er ikke alene for, at det er sundt at motionere, men det er et enkelt regnestykke: Desto mere man motionere og forbrænder kalorier, end man indtager, desto større chance er der for, at man taber sig.

Den slags er selvfølgelig forskelligt fra individ til individ, men som udgangspunkt er det et regnskab, man skal leve med hver dag, og som man kan have in mente for at tabe sig.

More articles