5 overflader du kan male på

05 December 2022 Anders Hansen

editorial

Når man skal male en overflade, er det vigtigt at vide, hvilke materialer man må og ikke må male på. Desuden er det også vigtigt at vide, hvordan ofte man skal male den samme overflade – for at opnå det bedste resultat. I denne blogpost giver vi dig et overblik over 10 forskellige overflader, du kan male på – alt efter dine behov!

1. Vægge: Vægge er en af de mest almindeligt malede overflader og kan males med en række forskellige typer maling, herunder latex, oliebaseret maling eller endda tavlemaling. Sørg for at overveje det miljø, du maler i – såsom temperatur og luftfugtighed – inden du vælger malingstype!

2. Metal: Metal er et fantastisk materiale at male på, med muligheder som f.eks. rustfri emalje, der kan beskytte overfladen mod korrosion. Når du forbereder overfladen til maling, skal du sørge for at bruge en primer først – det sikrer korrekt vedhæftning og lang levetid af malingen.

maler bramming

De her overflader kan man også male på

3. Træ: Når det drejer sig om maling af træoverflader, er der mange flere faktorer at tage hensyn til end blot typen af maling. Det er vigtigt at kontrollere træets tilstand, før du maler det – hvis det er revnet eller skævt, skal du måske udskifte nogle af disse stykker først. Sørg for at bruge en primer, der er specielt fremstillet til træoverflader, inden du påfører malingen.

4. Glasoverflader: Når du maler glasoverflader, er det vigtigt at bruge en speciel maling, der er beregnet specielt til dette formål. Akrylmaling er bedst egnet til glas på grund af dens kompatibilitet og lang levetid, når den udsættes for lys og fugt. Sørg for at forberede overfladen ordentligt med sandpapir, før du påfører din maling!

5. Beton: På betonoverflader skal du sørge for at vælge en akryllatexmaling til udendørs brug, der er specielt udviklet til betonoverflader (som vil være mærket derefter). Denne type maling er med til at beskytte betonen mod vejrlig og revner med tiden.

Brug dog et malerfirma i Bramming, hvis du er det mindste i tvivl om, hvad der må males på og med hvad.

More articles