Kan du få et rentefrit lån?

04 March 2023 Camilla Skøtt
image

editorial

Det korte svar på overskriften er “Ja!” – det kan sagtens lade sig gøre at finde et rentefrit lån, men du skal kigge dig godt for. Det er ofte små lån fra 1000-5000 kr., du kan låne uden renter, og der er primært to grunde til, at låneudbyderne tilbyder dem:

1) De bruger det rentefrie tilbud til gøre opmærksom på sig selv.

2) De tilbyder det første lån rentefrit. Som udgangspunkt fordi de håber, at du bliver hængende som kunde og også låner dine næste penge der.

Begge dele er selvfølgelig ren markedsføring, og långivernes måde at tjene penge på.

Sammenlign tilbuddene

Den nemmeste måde at finde billige lån på er ved at lave en masse research. Det kan bare hurtigt blive omstændeligt, hvis du skal tjekke hver enkelt långivers hjemmeside for typer af lån, renter og løbetid. Derfor kan du med fordel bruger søge- og sammenligningstjenesten 117banker.com, der samler markedets forskellige muligheder på en overskuelig liste, så du hurtigt får et overblik over hvilke lån, der er, og hvor du kan finde dem.

Ved at opsætte en række kriterier kan du snævre søgefeltet væsentligt ind, så du står tilbage med 4-5 mulige låneudbydere. Læs deres tilbud godt igennem, og ansøg med det samme, hvis du synes, lånet er attraktivt. Det koster ingenting at søge, og du forpligter dig ikke til noget, medmindre du skriver under på en kontrakt.

Som udgangspunkt kan det godt betale sig, at søge to-tre forskellige steder, så du har reelle tilbud til sammenligning. Du vælger selvfølgelig det lån, der har den laveste ÅOP i kombination med den rette løbetid.

Mine egne erfaringer

Jeg har efterhånden optaget en del små lån hos forskellige udbydere, og jeg finder dem altid gennem 117banker.com. Min erfaring siger mig, at det tit er muligt at få et rentefrit lån – også selvom det ikke er første gang, du låner. Det handler blot om at skifte låneudbyder. Der findes et væld af långivere på markedet, og netop derfor bruger jeg altid sammenligningstjenesten.

Derudover kan jeg fortælle, at det er super vigtigt, at du er opmærksom på løbetiden – og ikke mindst er sikker på, at du kan betale tilbage inden for de fastsatte rammer. Jeg har én gang klokket i det, og lånt penge et sted, hvor løbetiden simpelthen ikke var lang nok til min økonomi. Det er en rigtig dum situation at sætte sig selv i, og det bliver hurtigt dyrt i ekstra høje renter og gebyrer.

 

More articles