Et kunsttryk kan være svært at genkende for alle

27 August 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kort fortalt er et kunsttryk en gengivelse af et originalt værk, hvoraf man således skaber en kopi.

Det kan så lyde som om, at man skaber et falsum, men det er bestemt ikke sagen – så længe man selvfølgelig ikke laver den slags lyssky aktiviteter med rent faktisk at foregive at ligge inde med noget originalt, når det rent faktisk er en kopi.

Dette er skam ulovligt.

Men hvorfor skulle man også kunne lave en kopi af noget, som man allerede har verificeret, er den ægte vare, og så dukke op senere og sige, at man ligger inde med det ægte værk og kalde det andet – ægte – for et falsum, når man selv ikke kan påvise, hvor man har det fra, uden man viser, at man har lavet det selv eller fået det lavet på bestilling?

Nej, det er jo bare dumt.

Men der er skam hele firmaer, der beskæftiger sig med at lave kunsttryk for dig, dit firma, forsamlingshus med videre.

For kunsten er jo som sådan for alle og skal være med til at rykke os på den positiv måde, selv når vi bliver provokerede.

Men vi har jo ikke alle råd til de ægte varer af gode grunde, men derfor vil vi jo gerne nyde værkerne lidt oftere, end hvis vi skulle på museum hver gang.

Derfor kan man få lavet et kunsttryk, og det smarte er, at man ofte kan få det lavet efter de foreskrivelser og mål, som man har til det, så man ved, at man har plads til det, og det passer ind i indretningen, hvor man vil have det hængende eller stående.

Her er det sådan set kun fantasien, der sætter grænserne for, hvilket værk du godt kunne tænke dig at få lavet et kunsttryk af.

På den måde får du kunsten ind i dit hjem.

More articles