Sådan skal du forholde dig ved nedbrydning

07 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når der sker nedbrydning i maskineriet på for eksempel en arbejdsplads, så har man ofte en plan for, hvad man skal gøre i den konkrete situation.

Dette kan jo være alt fra en evakueringsplan til, at man begynder at sætte ind for at minimere skadernes omfang, men hvis man slet ikke er kommet så langt, så kan løsningen være med det samme at gå i gang med at fejlsøge, så man kan inddæmre problemet med det samme, lokalisere det og sikre, at det ikke breder sig.

Den slags er irriterende, når det sker, men det er generelt meget svært at undgå, fordi de færreste ting er perfekte, og tid og slitage kan ødelægge ting indefra, der ikke lige er til at se med det samme, før det går galt.

Dog er det stadig fysiske ting, man har med at gøre, så med lidt eftersøgning plejer det ikke at tage alt for lang tid, før man opdager problemet, løser det og kan komme videre med arbejdet igen.

Men når der så sker et psykisk nedbrud i en person, så er man måske mere udsat.

For langt de fleste mennesker er jo også bedre til at bekæmpe end forebygge, og hvordan skulle man rende rundt med en nødplan på sig til, hvis man bryder ned?

Det skulle jo gerne være undtagelsen end reglen, at den slags sker, og vi stræber jo efter at virke optimale og fokusere på det gode, end at vi går og bekymrer os for noget, der måske aldrig sker – det er spild af tid og kræfter.

Desuden kan sådan en nødplan ikke være til at overskue, når man først bryder sammen psykisk, og har man aldrig oplevet det før, kan det føles som et helvede på jord.

Her er det vigtigste faktisk ikke at isolere sig, men tage fat i andre og sige, hvad der sker med en, så de kan hjælpe en.

Er der dog tale om, at man skal have lavet fysisk nedbrud, så er der hjælp at hente her: https://www.heagermaskinstation.dk/nedbrydning.aspx

More articles