Vejeceller er ret så nødvendige at bruge i vægte

28 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forestil dig lige, at du stiller noget op på en vægt, og så kan du se, at den ikke slår ud på noget, men fysikkens love har da i hvert fald ikke ophørt med at eksistere, så der er jo lagt vægt på den her vægt.

Som det første retter du lige enheden til, som du satte på vægten, for det kan da være, du lige kortsluttede den, da du stillede noget på den, eller du satte det for hårdt på vægten.

Men det ser ikke ud til at virke, og den var tændt i forvejen, fordi du skulle være sikker på, at du ikke skulle gøre det senere, for du havde trods alt meget, som du skulle veje, så den er altid tændt.

Du genstarter vægten, men det hjælper heller ikke. Er det batterierne? Nej, de er næsten lige blevet sat i.

Der er kun en forklaring: vægten er i stykker. Måske virker vejecellerne ikke længere.

Ingen vægt uden vejeceller

Der er mange ting, man tager for givet med den slags ting, man skal bruge, hvor man ikke lige tænker over, hvilke komponenterne der tilsammen udgør det samlede hele.

De fleste vægte er jo nu om dage elektriske, da men er gået bort fra at måle manuelt eller sammenligne vægteenheden med noget andet.

Man kan simpelthen veje meget mere præcist, når man har en elektronisk vægt, om det så er en vægt på gulvet, en brevvægt, en hængevægt eller en palleløfter med vægt.

Her kan man også måle helt ned i de små decimaler.

I sådan nogle moderne vægte indgår der vejeceller, og uden dem bliver det meget svært at veje noget som helst med de vægte.

Man tænker måske sjældent over, at problemet kan ligge i disse celler, hvis der er noget galt med vægten, men det kan være tilfældet.

Så er der ikke andet at gøre end at få den til en reparatør.

More articles