Murerfaget er et ældgammelt fag

07 May 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Det er de færreste der forbinder murerfaget med vores gamle kirker, men murerfaget kom op til Danmark fra Sydeuropa som behovet for at bygge større kirker steg. I starten arbejdede munke og murer sammen side om side, men som efterspørgselen efter murstenshuse steg og man fandt ud af, at den danske lerjord var særdeles velegnet til mursten, blev det til at det kun var de nye murerlaug, der havde tilladelse til at mure og munkene blev begrænset til at det religiøse arbejde. I Ringsted findes Skandinaviens ældste murstenskirke Sct. Berndt og der arbejdes aktivt på at sikre at de gamle metoder ikke går i glemmebogen. 

I dag arbejdes der med mange andre områder indenfor murerområdet end med at bygge kirker.

Hvad arbejder en murer med i dag?

I dag er murernes arbejde langt fra at opføre nye store kirker til guds ære, men mindst lige så vigtigt om end man med fordel kan runde Grundtvig kirken i Nordvest, hvis man vil se en af de seneste. 

En murer er med når der bygges nye huse, renovering af facader, ordner mure og vægge så de er nemmere at tapetsere og det færdige resultat bliver langt flottere. De er med til at  mure gulve. Især vådområdet er det vigtigt bliver korrekt, så der ikke kommer vandskader senere og hele gulvet skal brækkes op igen. Du kan med fordel læse mere her https://www.danvidar.dk/

Find en murer til dit projekt

Hvis du har brug for en murer, uanset hvad det er du skal have lavet er det en god ide at kontakte flere for at sikre at du finder den rigtige. Den tid du bruger på at finde den rigtige er givet godt ud på sigt. Både i forhold til prisen på projektet, men også kvaliteten, samt hvor nemt projektet bliver gennemført. Tjek også Trustpilot og se hvad andre kunder har haft af erfaringer.

More articles