Det bedste vejr til en brøndboring
Hvis du spørger a-hoejfeldt.dk, hvilket vejr der er bedst for dem til at lave en brøndboring, så har hver ansat nok nogle præferencer i forhold til, hvad der er at foretrække ved en Brøndboring.
Men overordnet er der nok nogle gængse parametre, der i hvert fald går igen med, hvilke vejrtyper man i hvert fald IKKE kunne tænke sig, at der er imens, man vil bore ud til en brønd.
Det værste er nok stormvejr i den forstand, hvor der ikke bare er en frisk vind, men hvor det nærmer sig orkanstyrke, så man ikke kan stå stille længere, og ens udstyr begynder at svinge lidt i vinden.
Her er det bestemt bedst bare at lukke arbejdet ned og fortsætte en anden dag og tage udstyret med sig hjem, så det er i sikkerhed.
Hvis det sner alt for meget, kan sneen komme i vejen, men værst med snevejret er jo, at det som regel også er minusgrader, hvilket gør det virkelig svært at bore ned i undergrunden, og da slet ikke, hvis det hele fryser til igen dagen efter, når man er nået ned til en del af undergrunden, der ikke er frossen, men som nu via eksponering bliver frosset til igen.
Så kan det blive et langsommeligt arbejde og slid, der tager længere tid end beregnet, selvom man måske havde kalkuleret med nogle dage, som arbejdet skulle foregå henover, og så er det nu noget, hvor man skal indberegne endnu længere tid.
Hvis det virkelig begynder at regne heftigt eller ofte bare en lille smule, så kan det føre med sig, at selvom undergrunden så nu er bød nok, så er den alt for blød, og alt regnet gør, at jord, mudder, ler og andet flyder sammen.
Derfor er det bedste at satse på nogle relativt tørre dage at arbejde i med sådan en brøndboring.