Kan man lave ølbrygning sammen med børn?

10 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

I forretninger, på beværtninger, restauranter og videre er der stor lovgivning omkring, hvor gammel man skal være for at kunne købe og bestille alkohol.

Det er faktisk svært at forestille sig et samfund, hvor man ikke har den slags regler på området, og specielt i et samfund som det danske, hvor så mange danskere lider af et alkoholmisbrug.

Men for folk, der bare er over 25 år gamle, vil de måske kunne huske, at man ikke skal længere tilbage end til 90’erne, hvor der faktisk ingen aldersgrænser var for, at man kunne købe alkohol og for den sags skyld tobak.

Mange unge mennesker blev sendt ned for at købe disse to ting til deres forældre, og der var et stiltiende samtykke til, at den slags da var okay at gøre.

Selv den dag i dag skal man blot være 16 år for at købe alkohol med en procent under 16.5. Dette gør Danmark til et af de lande i Europa, hvor det er nemmest at få adgang til alkohol.

Derfor kan man sige, at man som forældre har et ansvar for, at ens børn får et fornuftigt forhold til alkohol, da man bestemt skal regne med, at de kommer i kontakt med alkohol på et tidspunkt i livet – mindst.

Så har den ene af forældrene måske en hobby med at lave ølbrygning, og så kan man spørge sig selv, om det er en hobby, man skal dele med sit barn?

Her har barnet jo adgang til alkohol og kan blive rådført udi i indtagelsen og for den sags skyld også fremstillingen af alkohol af en person, som barnet har tillid til og respekt for.

Dette kan være en god idé at gøre, hvis barnet er i teenage-alderen, hvor det første gang begynder at stifte møde med alkohol, men man skal måske ikke gøre det, mens barnet er alt for lille til at forstå konsekvenserne og de råd, man giver dette.

More articles