Murerfagets ældgamle historie
Det er de færreste der forbinder en murer i dag med store ældgamle kirker og sydlandske munke, når de ringer efter en for at komme og beder om et tilbud på et badeværelse. Men murerfaget kom til Danmark via sydeuropæiske munke der kom for at vise hvordan man byggede murstenskirker. Skandinaviens første og største kirke ligger i dag i Ringsted og hedder Sct. Berndt.
Den blev indviet i det herrens år 1134. Siden hen fandt man ud af at den danske muld var fuld af ler og perfekt til at lave mursten. Efterspørgselen efter murstenshuse steg også, som man fandt ud af at de var bedre til at holde varmen ude om sommeren og kulden uden om vinteren. I starten arbejdede munke og almindelige murer side om side, men i løbet af middelalderen kom det til et brud og det var kun murer,, der måtte bygge. Munkene blev henvist til udelukkende at beskæftige sig med det religiøse.
Murere i dag
I dag minder murerfaget ikke meget om det i middelalderen, selvom der arbejdes på at de ældgamle teknikker ikke går i glemmebogen. I dag arbejder en murer med alt fra at bygge huse, renovere facader, badeværelser og vægge i alt almindelighed. Har du brug for en murer, kan du f.eks. finde en murer i Frederikshavn. Uanset hvad du skal have lavet er det en god ide at indhente mindst 3 forskellige tilbud. Dermed sikker du dig at du ikke ved et uheld har fået fat i områdets dyreste. Får du mere end et tilbud, får du en god ide om prisniveauet og kan i ro og mag finde det af tilbudene, der er det bedste. Husk det ikke nødvendigvis er det billigste tilbud, der er det bedste. Der skal også tages hensyn til erfarning, metode og materialevalg når der skal vælges murer.