Symptomer på egnethed til alkoholbehandling
Hvornår er det egentlig tale om et decideret alkoholmisbrug?
Det er et lidt ømt emne at tale om i den danske kultur, for på den ene side fremstår vi som et lysende eksempel på et velfungerende samfund med høj glæde, levevilkår og generelt mange muligheder for at bryde den sociale arv og kunne blive til det, man vil, mens vi har et godt samfundsnet – og så kan vi drikke igennem.
Det lægger vi ikke skjul på, men så snart en person begynder at overskride den usynlige grænse mellem, hvornår man kan drikke med mådehold til hverdag og til fester, og hvornår alkoholen tager overhånd for vedkommende, bliver de pænt parkeret på et behandlingscenter og tabubelagt for resten af samfundet, indtil vedkommende er parat til at blive resocialiseret i det danske samfund igen.
Grundet denne tabubelægning, så kan det være svært for pårørende og ramte selv at indse, hvornår det tangerer et problem for alkoholindtaget, fordi vi på den ene side hylder den person, der kan drikke og holde sammen på tilværelsen, men samtidig kigger skævt til dem, der tydeligvis ikke kan styre det.
Alkoholmisbrug rammer alle fra manden på bænken til de kendte og den magthavende direktør og politiker, og ikke to behandlinger er nødvendigvis ens og passer på de samme personer, men symptomerne kan nogle gange godt gå igen, som man kan holde øje med.
Kan personen have svært ved at lægge alkoholen på hylden både til hverdag og fest?
Bliver daglige pligter fra familien og arbejdet forsømt til fordel for druk eller tømmermænd?
Kan man have svært ved at tage til en begivenhed, hvis man ved, den ikke indeholder alkohol?
Det er blot nogle af de ting, man kan holde øje med ved sig selv eller ens nærmeste, om der er et muligt alkoholmisbrug.
Hvis du vil vide mere om en alkoholbehandling, kan du læse mere her: https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/