Få masser af kød med en mørbradgryde

10 August 2020 Søren Black

editorial

Praktisk ret til mange gæster

De fleste omring det danske middagsbord får julelys i øjnene, når de hører, at der står mørbradgryde på menuen. Det gør de fordi, denne ret for længst er blevet en klassiker herhjemme, der bare smager vildt godt. Mørbradgryde er også en praktisk ret, da det er nemt at lave store portioner af den til for eksempel en kæmpe omgang gæster.

Skulle der mod forventning blive levnet noget af denne velsmagende gryderet, så er den også nem at fryse ned, så du undgår madspild.

En rigtig herreret

Mørbradgryde kan med fordel kaldes en mormor-ret i den lidt tunge ende. For denne ret indeholder som regel både piskefløde og flere slags kød. Det har den fordel, at du næppe går sulten fra bordet, når din mor har serveret mørbradgryde.

En klassisk mørbradgryde indeholder en skøn blanding af bacon, cocktailpølser og selvfølgelig et stykke mørbrad. Med andre ord er her virkelig tale om en rigtig herreret, som alle med lyst til kød, vil sætte stor pris på. Mørbradgryden kan med fordel serveres med ris eller kartoffelmos til.

Spændende og børnevenlig ret

Mørbradgryden har den store fordel, at den er uhyre børnevenlig, da de fleste mindreårige bare elsker cocktailpølser. Men selvom mørbradgryde er en meget klassisk ret, så kan den faktisk nemt tilpasses det selskab, du har inviteret omkring bordet. Vil du glæde dine børn, så putter du bare en ekstra pakke cocktailpølser i retten.

Vil du derimod overraske dine gæster, så kan du i Alletiders Kogebog surfe dig frem til for eksempel en brasiliansk, russisk eller kinesisk udgave af denne ellers meget danske ret. I Alletiders Kogebog findes der over 30 forskellige opskrifter på mørbradgryde. Så selvom du troede, at du kendte denne klassiske ret til bevidstløshed, så kan du i Alletiders Kogebog nemt få inspiration til at variere den på en meget spændende måde.

More articles