Tips til at lære dansk
Fransk har mange bogstaver, man ikke udtaler.
Ungarnsk har mange slags kasus.
Russisk har mærkelige bogstaver
– og så er vi slet ikke i nærheden af at snakke om de asiatiske sprog!
Men alligevel udtaler flere og flere turister, at dansk er et fjollet sprog at høre på. Det lyder som om, vi har en kartoffel i munden, mens vi snakker, siger de. Vi synes selv, de andre nordiske sprog lyder mærkelige, men kollektivt er de enige om, at dansk er sjovest af dem af os, der er nærmest beslægtede.
Forestil dig så også lige, at faktisk skal til at lære dansk for enten at studere eller bo i Danmark – eller måske begge dele?
Der er mange forklaringer på, hvorfor dansk er endt som sådan et mærkeligt sprog, men det hjælper dig jo ikke rigtig i forsøget på at tillære dig sproget, så vi vil langt hellere give dig nogle konkrete tips til, hvad du kan gøre for at lære dansk bedst muligt.
Observer samtaler på dansk. Selvom det kan være volapyk til at starte med, så får man en fornemmelse for sproget på den måde. Dette skal helst foregå, hvor der ikke er for meget andet støj.
Når du så engagerer dig i nogle samtaler, så bed din modpart om at tale langsomt og artikulere ordene korrekt, som de egentlig skal udtales uanset regionalt tilhørsforhold og dialekt.
På dansk springer man en del endelser over, specielt i udtalen, og nogle ord bliver trukket sammen. Derfor kan det lette forståelsen, hvis man oplever sætningerne trukket ud.
Se film på dansk og sæt eventuelt undertekster på med dit eget modersmål, eller hvad du føler dig mest tryg ved.
Dog er den bedste måde at lære et sprog på via undervisning, og det har vi da også en anbefaling til, hvor du kan lære.
Du skal bare følge linket her: https://fegu-hellerup.dk/dansklaerere/