Hvem skal lave din fliselægning for dig?

17 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan lægge fliser mange steder, om det skal være til indendørs brug, benyttes udenfor eller måske til en overgang mellem dette.

Derfor ser man blandt andet fliselægning i indkørsel, fliser placeret i køkkenalrum på væggene og måske også gulvet, men de mest kendte er nok badeværelsesfliser, selvom fliser i køkkenet er også er ved at komme retur efter at have været det mest benyttede for blandt andet 100 år siden plus.

Siden opgaverne kan variere i så stor skala, så er det måske også lidt forskelligt, hvem man vælger at tage sig af den opgave med at lægge fliserne.

For hvis man for eksempel “blot” står med en enkelt væg, som man gerne vil have lagt nogle fliser på i et enkelt segment af væggen eller endda hele væggen, så kan man måske selv klare det, hvis man har lidt erfaring med at lave det arbejde.

Omvendt, hvis man ikke har så meget forstand på, hvordan man gør den slags, så kan man ende med et grimt og ulige resultat, og den slags er svært at ændre uden at skulle starte (næsten) forfra, og så bliver det pludselig dyrt i materiale og tid, når man skal gøre det om – selvom man har fået den erfaring med.

Derfor bør man nok virkelig overveje, om det ikke bedst kan betale sig at lade nogle kyndige fliselæggere tage sig af den opgave, som har forstand på, hvordan man gør den slags. 
Dette er oftest håndværkere, der tager sig af den slags opgaver.

Måske ville man spare pengene væk til disse fagfolk til at begynde med, men i denne forbindelse indser man jo, at de penge er godt givet ud, så man kan få et flot resultat i første hug.

Specielt hvis man er ude i en opgave, hvor overfladen kanter og bugter sig en del, så fliserne skal tilpasses hertil.

More articles