3 gode råd til førstegangskøbere

10 January 2018 Camilla Skøtt

editorial

At købe en ny bolig er en stor beslutning, og det er sandsynligvis også den største sum penge, du nogensinde har brugt på én gang. I hvert fald hvis du er førstegangskøber.

Der er mange penge på spil, og der er mange ting at tage stilling til. Vi har lavet en lille guide med 3 gode råd til dig, der skal købe bolig for første gang.

1) Økonomisk overblik

Hvis du gerne vil købe en bolig, så skal du starte med at gå i banken og finde ud af, hvor meget du kan låne. Det er nemt at blive revet med, når man sidder og kigger boliger på nettet, og derfor er det en god idé at kende sin smertegrænse, inden man går i gang med at kigge. Det bliver en sjovere proces, fordi du kan nøjes med at fokusere på de boliger, der ligger indenfor din rækkevidde.

2) Undgå at sætte dig for hårdt

Når du snakket med banken, så vær opmærksom på, hvor hårdt du kommer til at sidde økonomisk, hvis du låner det maksimale af, hvad du må. Selvom det er lækkert at have en flot bolig, så er det endnu mere lækkert at have en hverdag, der fungerer. Og det gør den ikke, hvis du er presset økonomisk.

3) Brug en boligadvokat

Der kan være faldgruber, risici og uventede økonomiske udgifter forbundet med et boligkøb, hvis man ikke er opmærksom. Derfor anbefales det altid, at man søger rådgivning hos en boligadvokat, der kan vejlede gennem hele processen.

En boligadvokat gennemgår købsaftalen, tilstandsrapporten, særlige anmærkninger, eventuel jordforurening og alt, hvad der ellers måtte være i forbindelse med en handel. Kort sagt gennemgår han bolighandlen fra A-Z, så du kan komme trygt i hus.

Vil du finde en billig boligadvokat med gode kundeanmeldelser, så kan du tage et kig på https://eboligadvokat.dk/skoede/ – her kan du blandt andet læse lidt om priser for diverse ydelser.

More articles