Slip af med din sociale angst og lev det liv, som du gerne vil

03 June 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Alle former for angst er virkelig problematiske og invaliderende i situationen. En af de former for angst, der er særlig svær at leve med, er social angst. Der er du bange for en eller flere forskellige former for sociale situationer. Det kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Nogle af de mest almindelige måder er, at du rødmer, har tankemylder, hjertebanken, at du sveder, ryster, og at dit syn bliver sløret. Det er alle symptomer, der er meget ubehagelige, og som derfor kan gøre, at du helst undgår de former for situationer. 

Det er dog ærgerligt, hvis du er nødt til at begrænse dig selv på den måde på grund af din angst. For vi mennesker er sociale dyr, der har brug for at være sammen med andre for at have det godt. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få behandlet din angst, så du kan leve et normalt liv igen. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at gå i behandling, er hos angstekspert.dk. Det er en klinik, der bliver drevet af Kim Liljehult, der har stor erfaring med at behandle folk med angst. Derfor er det et oplagt sted for dig at henvende dig. 

Behandlingen foregår ved, at I taler sammen om, hvad der udløser din angst. Sammen med terapeuten ser du på, hvordan angsten er opstået, og hvordan du derfor kan slippe af med den igen. Social angst er nemlig ikke en permanent tilstand; det er en, der kan behandles, så du kan få det godt igen. 

Det kan være meget forskelligt, hvad der har udløst din sociale angst. For nogle er det noget, der er sket helt tilbage i deres barndom. For andre er det noget, der er kommet langt senere. Det er derfor meget forskelligt, hvad I ender med at tale om. 

More articles