En god seng giver en god nats søvn

31 juli 2021 Astrid Pedersen

Det er rigtig vigtigt for helbredet at få en god nats søvn – hver nat. Det at sove igennem har stor betydning for vort mentale helbred og alle vore kognitive funktioner.

Hvis vi ikke får tilstrækkeligt med søvn bliver vi ufokuserede og uoplagte. På længere sigt kan søvn mangel føre til depression og andre alvorlige psykiske lidelser. Der er en grund til at søvn berøvelse er en særdeles effektiv tortur metode. Og i vore digitale tider udsætter vi endog os selv for denne form for tortur ganske frivilligt.

Invester i din nattesøvn – den er det hele værd

Vi slæber nemlig alskens skærme med i soveværelset. Ud over det at det dagslys lignende lys fra laptops og smartphones påvirker vores døgnrytme giver vi ikke hjernen mulighed for at slappe af inden sengetid. Det betyder at den stadig kører på højtryk når vi skal sove. Og så er det at man hurtigt kan komme til at ligge og rotere som en grillkylling på spyd.

Der ud over er det ikke alle der er opmærksomme på at sengens kvalitet også betyder en hel del for kvaliteten af nattesøvnen. En gammel slidt seng med en ditto madras yder ikke den fornødne støtte til kroppen i løbet af natten.

Det betyder at søvnen bliver dårlig og overfladisk. Man kan risikere at ligge og spænde op i kroppen på grund af den manglende komfort. Og så vågner man om muligt endnu trættere end da man gik i seng.

Hvor finder jeg den bedste seng?

Hvis du er på udkig efter en lækker seng som kan sikre din sunde og gode nattesøvn bør du se dig godt for. En seng er ikke nogen lille investering – og din ye seng skal kunne holde i mange år. Derfor er det vigtigt at du vælger rigtigt fra starten.

Du kan finde anmeldelser af gode senge på Sovneksperterne.dk – læs mere her.

Flere Nyheder