Få hjælp til køb af bolig hos en dygtig boligadvokat

24 maj 2020 Astrid Pedersen
Få hjælp til køb af bolig hos en dygtig boligadvokat

Når man køber bolig, er der god grund til at fare med lempe og tænke sig godt om. Et boligkøb er en af de største og vigtigste investeringer, man kan foretage i løbet af sin tilværelse. I denne forbindelse kan en forkert beslutning have grimme økonomiske konsekvenser for én resten af livet.

Hvert år går bolig købere – især førstegangs købere – i en af de mange fælder med hvilke ejendoms markedet er oversået. Man kan for eksempel hurtigt komme til at foretage en risikabel investering, som ikke tager højde for fremtidige økonomiske forhold.

Det er også nemt at overse forhold angående boligen, som vil kunne påvirke éns økonomi. Det kan for eksempel være tvivlsomme lån i ejendommen, i hvilke en lejlighed er beliggende. Vi har sikkert alle sammen hørt om de såkaldte SWAP lån, som i eet hug gjorde hundredevis af andelshavere teknisk insolvente, samtidig med at deres månedlige bidrag til de fælles udgifter i foreningen skød i vejret. Denne type situationer vil man gerne undgå – og derfor er det en god idé på forhånd at alliere sig med en dygtig boligadvokat.

Hvordan kan en boligadvokat bistå mig i en boligkøbs situation?

Det er nemlig ikke altid, at den ejendomsmægler, som fremviser huset eller lejligheden, fortæller dig alt, hvad der er værd at vide. Derfor bør du som bolig køber altid have en boligadvokat i baghånden. Din boligadvokat kan hjælpe dig med gennemlæsning af den dokumentation af hvilke eventuelle kritiske forhold vil fremgå. Det kan for eksempel dreje sig om referater af foreningens general forsamlinger samt budgetter og regnskaber for ejendommen.

En boligadvokat vil hurtigt kunne gennemskue om der skulle eksistere forhold som kunne have indflydelse på din beslutning om køb, og på baggrund af disse til eller fraråde et køb. Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk

Flere nyheder