Giv dit gulv et nyt udseende til en overskuelig pris

17 marts 2021 Maya Hindsberg
image

Er dit smukke og lyse sæbebehandlede trægulv blevet træt og nusset at se på? Har det fået ridser, skrammer og misfarvninger, så det ikke længere er hverken ensartet og lækkert at se og gå på? Er der begyndt at komme irriterende splinter og pletter, som gør, at du er bange for at lade børnene lege på gulvet, eller som mindsker din lyst til at gå på det i strømpefødder?

Så er det måske på tide at få en gulvafslibning. En gulvafslibning er nemlig en nem og billig måde at gøre dit gulv pænt og nyt at se på.

Hvad får du ud af en gulvafslibning?

Der er mange fordele ved at vælge af få slebet dit gulv. Den første og største er nok, at den del af gulvets overlade, som er fyldt med skidt, snavs, misfarvninger osv. vil blive slebet ned. De fleste skrammer sidder nemlig i de øverste 1-2 millimeter af gulvets overflade, som er det, der bliver fjernet ved en gulvafslibning. Det kan godt virke som meget lidt, men du skal faktisk regne med, at dit gulv vil fremstå så godt som nyt, da de fleste skønhedspletter for det meste er meget overfladiske. 

Når du har fået slebet gulvet, er det på tide af vælge en efterbehandling. Der skal du fokusere på, hvordan du gerne vil have, at gulvet ser ud, og hvor slidstærkt du har brug for, at gulvet er. Dine behov vil jo være individuelle, og derfor er der ikke altid et svar, der er universelt rigtigt. For selvom sæbebehandlede gulve f.eks. er meget smukke og behagelige at træde på, så er de ret krævende og forholdsvis sarte. Omvendt vil et lakbehandlet gulv være meget slidstærkt, men det er ikke alle, der synes, det er det mest indbydende gulv at se på. Det kommer altså i sidste ende an på dig.

Flere Nyheder