Her finder du ud af, hvordan du håndterer de mange nåle fra juletræer

04 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Mange af os elsker julen, og hvis der er én enkelt ting, som især mange danskere tænker på som det ene objekt, man skal samles omkring ved juletid, og som hver familie har sine traditioner med – det er næsten kerneeksemplet på julen – så er det juletræer.

Nogle familier kan selv lide at tage ud i naturen og fælde træet på deres egen grund eller en skov, hvor dette er tilladt.

Andre tager ud og fælder dem på afgrænsede områder, hvor juletræerne er blevet sået i god tid, så de er klar til at blive fældet af os mennesker – eller med hjælp fra økse-kyndige eller gode med sav – til at samle dem ind for os.

Igen kan nogle mennesker bedre lide at undgå sliddet ved at skulle fælde dem, så de bruger mere traditioner med at samle familien og så køre ud og vælge et fra et sted, hvor der bliver solgt juletræer engros.

Disse kan så være samlet udenfor, hvor de allerede er pakket ind i net, eller man vælger træet udslået, så man bedre kan se det, og så får man det pakket ind; eller man kan ligefrem tage i supermarkedet og købe dem.

Hvis man dog vil undgå mest muligt nålefald, så skal man vælge de mest friske træer, og det vil sige, at man selv skal fælde et juletræ.

Vælg i så fald den type af gran, som fælder mest og parkér det et køligt sted og giv det vand, indtil det skal bruges, så holder det på nålene i længere tid.

Når træet så skal ind i stuen, eller hvor man ellers har det slået op, så sæt en måtte under det, for når tiden så er kommet til at smide det ud, så kan man samle de nedfaldne nåle på den måtte og smide dem ud.

Sørg også for, at træet let kan komme ud, så man ikke skal bære det vidt omkring i boligen, hvor det kan drysse endnu mere.

More articles