Hvem samarbejder en smed med?

17 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er de færreste virksomheder, der kan være selvkørende nu om stunder, og det er da også kun fordelagtigt og effektivt at have samarbejde og handler kørende med andre, så tingene glider lidt lettere.

Et eksempel kan – som vi jo tydeligvis skal snakke om – hvordan en smed gør tingene.

Selv i gamle dage, når den eneste mulighed for at tilpasse jern og metal var ved at smede det i en esse, så skulle man jo stadig have metallerne et sted fra.

Dengang kunne man måske besøge de lokale gårde, landevejshandlende med videre, hvor man kunne indkøbe den slags, men der var sjældent nogen garanti for, at man som smed kunne finde lige dét, som man gik og ledte efter, så man måtte være kreativ.

Nu om dage kan en smed jo ringe til en jernhandler eller en skrothandler og lægge nogle bestillinger på nogle bestemte ting, som man så kan blive påmindet om, når de er kommet hjem.

Man kan da også som smed tage chancen og køre ud forskellige steder og indkøbe den slags materialer, men så går tiden jo med det, hvor man ellers kunne tjene penge – fremfor at bruge penge.

Desuden så bruger en smed meget mere moderne værktøjer, end man tidligere har set, og det er jo næppe noget, man selv lige kan konstruere, hvorfor man er nødt til købe dem fra bestemte producenter.

Nogle gange har man så faste aftaler med disse, hvor man handler fra, men måske kan man også få et sponsorat, så man får disse værktøjer gratis, hvis man så lover kun at benytte værktøjer fra dette firma.

Således er der opstået mange flere samarbejdskæder, end man har set tidligere, hvilket også er forbundet af, at verden er kommet tættere på sig selv, og man har mange og nemme måder at kommunikere med folk fjernt og nært.

More articles