Lasagne eller lasagnette – hvad er forskellen?

06 April 2018 Camilla Skøtt

editorial

Mmm.. lasagne. En lækker pastaret der stammer fra det nordlige Italien, faktisk fra Bologna, hvilket det klassiske navn Lasagne Bolognese også antyder. Lasagne består i grove træk af pastaplader (eller såkaldt lasagneplader) adskilt af kødsauce og bechamelsauce. En ret de fleste danskere kender og ikke mindst elsker. Men så er der lasagnette. Er dét det samme? Nej… Det er det ikke. Men hvad er forskellen på lasagne og lasagnette?

Lasagne vs. lasagnette

Forskellen er faktisk ikke så stor, vil nogle mene. Spørger du en italiener, så vil han nok sige, at forskellen er kæmpestor. Bestanddelene i lasagnette minder meget om ingredienserne i en lasagne, men med den forskel, at der ikke lægges pastaplader mellem lagene. Istedet bruger man små pastastykker, hvilket gør retten en smule nemmere at lave, da man ikke behøver at lægge det hele i lag.

Skal der kød i lasagne?

De fleste laver lasagne såvel som lasagnette med kødfyld, men der findes flere versioner, hvor man kun bruger grøntsager. Her er gulerødder, bladselleri, squash, aubergine og champignon de gennemgående ingredienser, og hvis du vil give retten et ekstra skud vitaminer, kan du yderligere lave en lækker spinatfyld.

Et ekstra fif til dig, der er helt igennem vild med grøntsager, er at bytte lasagnepladerne ud med squash- eller aubergineskiver. Det er en delikat vitaminbombe, men den skal måske serveres et par gange for de grøntsagsforskrækkede børn, inden retten falder i god jord hos hele familien.

Den hjemmelavede er bedst

Danskerne slår sandsynligvis alle rekorder i køb af færdiglasagne, men hvis du vil forkæle dig selv og familien med en ret, der ikke kræver alverden, men til gengæld smager virkelig godt, når den er hjemmelavet – så er det lasagne, du skal kaste dig over. Og start gerne i god tid, for kødsaucen bliver kun bedre, jo længere tid den får lov at simre.

 

More articles