Lav en klassisk mørbradgryde med et tvist

04 September 2020 Heidi Kirkebække

editorial

En god mørbradgryde er et hit ved mange middagsborde. Og så kan den endda fryses ned, så man har både nem og lækker aftensmad til travle dage. 

Der findes mange måder at lave mørbradgryde på. Nogle foretrækker den måske mest klassiske med svinemørbrad, cocktailpølser, champignon og bacon, mens andre sværger til en udgave med lidt flere grøntsager. 

Her er nogle forslag til, hvordan du kan give din mørbradgryde et tvist uden at gå for meget på kompromis med den velkendte smag: 

Grønt er godt

Som udgangspunkt er der meget kød i en mørbradgryde, og man kan jo fint spise en salat ved siden af, hvis man vil have et lidt grønnere måltid. Men man kan også putte flere grøntsager i selve retten. Prøv for eksempel med rød eller gul peberfrugt, friske tomater eller revet squash.

 

Gør mørbradgryden lidt fedtfattigere

Man kan sagtens udskifte en del af fløden med mælk, hvis man vil have en knap så fed sovs. Madlavningsfløde er også et udmærket alternativ til piskefløde.

Leg med krydringen

I den klassiske mørbradgryde bruger man typisk salt, peber og sød paprika. Prøv at tilsætte nogle andre eller flere krydderier. Røget paprika giver for eksempel en særlig og virkelig lækker smag til retten. Man kan også krydre sin mørbradgryde med for eksempel hvidløg og/eller chili. 

Prøv forskelligt tilbehør

De fleste forbinder formentlig mørbradgryde med ris. Men den klassiske gryderet fungerer også rigtig fint sammen med for eksempel kartoffelmos eller helt almindelige kogte kartofler. 

Lav mørbradgryde uden mørbrad

Endelig kan man eksperimentere med forskellige slags kød. Man kan sagtens lave en mørbradgryde med andet end mørbrad.

Man kan selvfølgelig diskutere, om der så er tale om en mørbradgryde, men det ændrer ikke ved, at man kan få en lækker gryderet ud af opskriften, selvom man bruger for eksempel schnitzler i strimler i stedet for mørbrad. 

More articles