Sådan udholder du gulvafhøvling i Ishøj

08 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kender du de udtryk med, at man skal kravle, før man kan gå; at der er stilhed før stormen; at der er mørke, før der er lys?

Det er ligesom en påmindelse om, at når tingene ser slemme ud, så skal man huske på, at det altid vender til det positive i sidste ende. En lavkonjunktur bliver vendt til en højkonjunktur og så videre.

Hvis du så for eksempel nogensinde har stået med et gulv derhjemme i Ishøj af træ, der virkelig trængte til at blive gendannet til sin oprindelige tilstand, så kræver det ofte en gulvafhøvling, efterfølgende gulvafslibning og en efterbehandling, hvis gulvet er virkelig medtaget. 

Men man værger sig måske ved at give sig i kast med det projekt, også selvom man får andre, professionelle mennesker til at gøre det for en, fordi man føler det lidt ligesom at have en fugl i hånden og se ti sidde på taget, bare lige for at blive i metaforernes verden.

For godt nok er der forventningen om, at dit gulv kan blive flot igen, men det kan komme til at tage lang tid, penge, larm og en længere periode, hvor man ikke kan bruge gulvet, og det er måske ikke at foretrække, hvis gulvet ligefrem ligger der, hvor du ofte skal bruge det.

Det er måske også årsagen til, hvorfor det ikke ser så pænt ud længere: Fordi du og familien netop slider så ofte på det.

I den situation skal du huske på, at hvis du ikke får gjort noget ved trægulvet i Ishøj, så bliver det kun værre, og til sidst er det måske så mørnet ned, at du ikke har andre muligheder end at fjerne gulvet helt og købe et nyt at lægge – og det kan blive dyrt.

Derfor skal du visualisere det endelige resultat for dig som guleroden for enden af rebet, når du står midt i arbejdet, der nok ikke er så pænt at kigge på.

More articles