Tør man vælge en bisættelse til?

13 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen
Tør man vælge en bisættelse til?

Vi man nok lige klargøre, hvad der menes med en bisættelse, for man ser desværre nogle gange, at folk blander rundt på begravelse og bisættelse, eller de tror, det er to ord for det samme.

Det er det slet ikke.

Der kan for eksempel finde mange bisættelser i Gladsaxe for eksempel over en kort periode, og så handler det ikke om, at man nedsænker en hel kiste i jorden. Det er her, der er tale om en begravelse.

Man kan lave en tommelfingerregel ud af, at man begraver en hel krop.

En bisættelse drejer sig om, at man brænder den døde krop og lægger asken i en urne, hvorefter den bliver nedsunket i jorden et par dage senere.

Der er fordele og ulemper ved begge dele – og måske også lidt overtro.

Skal du vælge en bisættelse eller en begravelse?

En begravelse er nok den klassiske måde at komme bort fra denne verden på, når man endelig er død, hvis man er kristen og kan begraves derefter.

Man har en ceremoni i kirken med kisten, hvorefter man bærer den ud til gravpladsen og nedsænker den i jorden. Bagefter bliver den grav så dækket til med jord, og man kan besøge den.

Ved en bisættelse foregår det på samme måde, indtil man bærer kisten ud af bilen, der kommer i en rustvogn, hvorefter man bliver kremeret og placeret i en urne, som så kommer ned i jorden.

Her kan man så vælge at få en plade i plænen til minde om en, eller man kan komme ned i de ukendtes grav.

I den forbindelse kan der nogle gange være lidt penge at spare ved at blive bisat, men omvendt er der også dem, der tror, at man ikke skal lade sig brænde, da det svarer til skærsilden for eksempel, men at man skal lade sig begrave, som det lyder foreskrevet.

Men så er man vist også lidt overtroisk.

Flere Nyheder

Blomster i massevis

16 november 2020

Blomster i massevis