Derfor er din kloak så vigtig

27 January 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Som hus eller sommerhusejer er det dit ansvar at sikre at din kloak frem til skel er i et stykke og ikke er tilstoppet eller har et hul. Har du mistanke om at der er et hul i kloakken eller den er tilstoppet er det din pligt at kontakte en autoriseret kloakmester. Det kan f.eks. være en kloakmester i Skanderborg. Vores kloakker danner fundamentet for vores helbred og almen sundhed og hvis vores kloakker ikke fungere optimalt, vil det være muligt for rotter og andre skadedyr at trænge ind i vores boliger. 

TV inspektion

Hvis du har kontaktet en kloakmester, husk at du ikke selv må udføre kloakarbejde og det skal være en autoriseret, vil han starte med at lave en TV inspektion af dine kloakker for at finde ud af, hvor der evt. er en forstoppelse eller et hul. Derefter vil han efter aftale, enten reparere hullet eller skylle kloakken igennem, så forstoppelsen forsvinder. Selvom du ikke selv må udføre kloakarbejde, må du gerne rense dine afløb i køkkenet eller på badeværelset.

Har du mistanke om rotter på din grund eller i din kloak, er det din pligt at kontakte kommunen, så der kan komme en fra skadedyrsbekæmpelse og sætte gift og fælder op. 

Du vil typisk kunne lugte, hvis der er et hul et sted i din kloak. 

Derfor er din kloak så vigtig

Ud over at velfungerende kloakker er vigtige for vores almene sundhed er din kloak også vigtig for at regnvand kan komme ned og væk. Hvis vandet ikke kan komme ned i kloakken og den bliver oversvømmet vil vandet finde andre steder at trænge ind. Det kunne f.eks. være din kælder. Derfor er det en god ide en gang om året, at tjekke dine tagrender og adgang til kloakken og sikre dig, at de er renset for gamle blade og slam, så vandet kan løbe frit. 

More articles