Derfor er det en god ide med solceller

30 January 2021 Silje Hansen
image

Går du med overvejelser om at investere i grønne løsninger for din bolig? Danskerne er førende i at tænke bæredygtigt og grønt. Derfor er der mange nye og spændende løsninger på markedet for dig, som ønsker at skabe en bolig med bæredygtige løsninger. Udover at du kan sove med bedre samvittighed om natten, vil du også kunne mærke på din pengepung at du hver måned sparer penge. Du kommer til at spare penge på dine varme- og elregning alt efter, hvad du bruger af el og varme i dag. 

Her kan du med fordel overveje solceller som bruger solens varme og lys til at omdanne energi. Dermed kan du forsyne dig selv med strøm som både kan give lys i boligen og energi til opvarmning af huset på el. 

Hvilke solceller skal du vælge?

Hvis du er i markedet fordi du overvejer at investere i solceller, vil du blive positivt overrasket over udvalget. På grund af den store efterspørgsel, har der netop også været stor udvikling af solceller på markedet i dag. Du kan derfor komme langt for pengene ved at vælge de rette solceller for dit husbehov. Ved at have overkapacitet af strøm, kan du også have muligheden for at forsyne dine naboer eller sælge din energi videre til energiselskaberne. 

Er du i tvivl om, hvilke solceller du skal vælge, kan du som udgangspunkt vælge mellem at få dem installeret på taget eller på jorden. Det afhænger af den plads du har til rådighed. Ved at placere dem på taget, er det også mere diskret og beskytter samtidig også dit tag med det hårde klima vi har i Danmark. 

Bliv klogere på solceller

Er du nysgerrig på at vide mere om solceller, og hvad de koster at installere, kan du med fordel besøge husblog.dk. Her får du svar på, hvorfor du skal vælge solceller til din bolig eller sommerhus. 

More articles