Tips og tricks til kød på grillen

07 juni 2022 Marie Pedersen

advertorial

Sommeren er over os, og det samme er grillsæsonen. Har du allerede 100 % styr på grillen, eller kunne du tænke dig nogle tips og tricks? Så læs med her.

Generelt om stegning på grill

Du tænder nemmest op i din grill ved at bruge optændingsblokke og evt. en grillstarter. Pas på at kødet ikke bliver branket. I tilfælde af at det sker, bør det sorte skæres af kødet, inden det spises. Ved kort stegetid skal kødet helst være tæt på gløderne, imens det ved lang stegetid bør være langt fra gløderne.

Ved direkte grillstegning, dvs. når kødet ligger direkte over varmekilden, er det bedst at bruge magert kød i tynde skiver. Det kunne eksempelvis være bøffer, hakket kød, kød i tern eller kyllingebryst.

Indirekte grillstegning er når kødet ligger på f.eks. en grillbakke. Her er det bedst at bruge kød, der generelt har en længere stegetid. En tommelfingerregel er, at hvis stegetiden er på mere end 10 min., så er det en god idé at bruge indirekte grillstegning. Det kunne eksempelvis være store stege, meget fede kødudskæringer eller oksebov.  

Få de bedste udskæringer

Hvis du er på udkig efter de suverænt bedste udskæringer, bør du altid forhøre dig hos en slagter. Du kan opsøge en slagter i en slagterbutik, og nogle steder kan du endda købe kødet direkte fra en gård eller et slagteri. Dette bør du undersøge på forhånd, ligesom du bør sikre dig, at stedet har de udskæringer, du gerne vil købe.

slagteri

Få mørt og saftigt kød

Kernetemperaturen i færdigt kød skal være mellem 58 og 65 grader varmt. Husk at sætte føleren i kødet der, hvor det er tykkest. Hele stege af magert oksekød, kalvekød og grisekød gerne må være rosa inden i, da det er her at de er mest møre og saftige. Hvis kødet er hakket eller er købt færdigmarineret skal det altid gennemsteges. 

Flere Nyheder

Blomster i massevis

16 november 2020

Blomster i massevis