Værd at vide før køb af hund

Værd at vide før køb af hund

Inden du køber hund, bør du overveje om din hund passer til din livsstil – eller repræsenterer en livsstil som du ønsker dig.

Er det hårdt at have en hund?

Der er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål. Som med så mange andre ting her i livet kommer det utroligt meget an på hvordan man selv oplever det at holde hund.

Hvis man er typen som måske ikke har gennemtænkt beslutningen 100%, og i øvrigt har svært ved at bryde med gamle vaner, kan det godt opleves som meget hårdt at skulle tilpasse sig nye rutiner og ansvars områder.

En hund er temmelig krævende når det handler om aktivering, fodring og opmærksomhed. Uanset hvilken hunderace du anskaffer dig skal den luftes mindst tre gange om dagen – og du skal samle op efter din hund når du lufter den. Mange hundetyper kræver yderligere aktivering i form af leg i det fri. Og så skal hunden børstes, neglene skal klippes, og du bliver ind imellem nødt til at vaske hunden hvis den har været ude og mudre sig til.

Hvis du ikke er vant til den type arbejde, og ikke er indstillet på at bruge flere timer om dagen på din hund, bør du virkelig overveje om en hund er det rette kæledyr for dig. Det skulle jo nødig blive sådan, at arbejdet med hunden blot er en sur pligt som bare skal overstås. Det vil hverken glæde dig eller din hund på den lange bane.

Hvis du derimod elsker hvert øjeblik du tilbringer sammen med din hund vil du ikke opleve det at have hund som hårdt arbejde, snarere som en berigelse i din hverdag. Derfor kan det være svært at svare på om det er er hårdt at have hund.

Vil du vide mere om de forskellige overvejelser man bør gøre sig i forhold til det at anskaffe sig en hund, kan du læse videre på vores-dyr.dk